För långt till stranden från nya huset? Anlägg en swimmingpool!

Har ni flyttat till ett nytt boende som är perfekt på alla sätt och vis förutom en punkt, avståndet till vattnet? Lös problemet genom att anlägga swimmingpool.

När man bestämmer sig för att flytta till nytt är det mycket som ska stämma och kännas rätt. Överkomlig prisklass, ett område där man känner att man kan trivas, bra storlek och skick på huset och en mysig trädgård där barnen har möjlighet att leka är några faktorer som brukar vägas in.

En annan faktor brukar vara avstånden till sådant som butiker, skola, kollektivtrafik, skogar och vatten. Har ni fått tag i ett boende som stämmer in på nästan allting ni söker har ni säkert inte velat ge upp det på grund av den enda nackdel ni kan hitta, att det är så långt till vatten och badmöjligheter.

Ge barnen en drömsommar genom att skaffa swimmingpool

De flesta barn gillar att bada. Gärna från så tidigt på sommaren det går och ända in på hösten. Är ni en barnfamilj som flyttat till ett nytt hus med långt avstånd till en strand kanske det anas ett visst missnöje hos barnen, särskilt när sommaren närmar sig och det börjar spritta i kroppen av badlusta.

För att inte riskera att sommaren försvinner utan att barnen fått bada sig nöjda kan ni ta till en alternativ lösning, så som att anlägga en egen swimmingpool. Om ni investerar i ett komplett poolpaket behöver det inte bli ett krångligt projekt och ni kan göra tillval efter er egen smak.

Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

Hyra bostad Stockholm – tips och råd

Det kan inte ha undgått någon att Stockholm som stad ställts inför gigantiska utmaningar under de senaste åren. Kombinationen av en massiv inflytt och ett passivt byggande har skapat en bostadssituation som påminner om ett mer eller mindre organiserat kaos. De som haft turen att få in en fot på bostadsmarknaden har kunnat göra ganska grova pengar, de som stått utanför har också sett hur steget till att komma in har ökat för varje år.

Antalet hyresrätter har även de minskat. Det finns, milt uttryckt, problem och att hyra bostad i Stockholm har till mångt och mycket handlat om att förlita sig på korta – och dyra – lösningar via andrahandsmarknaden.

Att många yngre blivit lurade är ytterligare något att fästa fokus på. Man vill hyra bostad i Stockholm och går med på nästan vad som helst. Dyra hyror för små bostäder, förskottsbetalningar till lägenheter som sedan inte visar sig existera – listan kan göras längre. För många är det en kamp att hyra bostad i Stockholm.

Ljusglimtar finns för den som vill hyra bostad i Stockholm

Vi är fullt medvetna om att vi målar med den svarta färgen här, men faktum är att det finns vissa ljusglimtar också. En sådan handlar om att det blivit lättare för bostadsrättsinnehavare att hyra ut sin lägenhet. Där man tidigare var tvungen att visa upp beaktansvärda skäl för att få hyra ut i andrahand så räcker det idag med att man anger skäl i samband med att man söker tillstånd av sin BRF.

Detta kan i sin tur handla om att man vill flytta ihop med någon, att man ska prova att bo i en annan stad, att man ska resa utomlands eller att man – och detta kommer att bli en viktigt punkt i framtiden – vill vänta in rätt pris i samband med försäljning av lägenheten. Man måste fortfarande ha ett godkännande för att hyra ut, men det är inte samma höga krav kring varför man ska ges ett sådant. Detta öppnar upp för att fler bostadsrättsinnehavare ska ta steget.

Fler bostäder lär hyras ut i framtiden

Vi nämnde att man kan ange marknaden som ett skäl till varför man vill hyra ut en bostad. För dig som vill hyra bostad i Stockholm så är detta goda nyheter. Idag ser man nämligen att den lågkonjunktur vi befinner oss i har gjort att priserna dalat. Det innebär att många kommer att sitta på sina lägenheter och vänta in rätt pris – något som kan ta år.

Detta gör att det dels kommer att finnas fler bostäder ute på marknaden och att det också kommer att handla om längre perioder där man kan hyra. Gällande det senare så kan det handla om exempelvis att man hyr i ett år snarare än i några månader. Det ger en trygghet och en chans att andas ut. Kort sagt: en möjlighet att verkligen testa att bo och leva i Stockholm.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Kan persienner i Stockholm ge mig ett bättre privatliv?

I takt med den urbanisering vi ser överallt i världen – det vill säga att människor i allt högre grad flyttar från mindre samhällen till större städer – så förändras även våra möjligheter att få vara ifred. Man träffar alltid människor, högre hus byggs och allt tätare och detta ger oss allt mindre möjligheter till att stänga ute omvärlden och ensamma kunna återhämta oss och, helt enkelt, få vara ifred.

Man räknar exempelvis att det till Stockholm flyttar in ungefär två stycken fulla bussar dagligen och om man då tänker att dessa människor ska ha någonstans att bo och leva så inser man direkt att chanserna till ett privatliv på sikt inte ser nämnvärt bättre ut – snarare tvärtom. Fler hus kommer att byggas och det är därför man måste skapa sig sina egna fristäder för rekreation själv. Tar man sitt eget hem som exempel så kan det vara svårt om man lever i Stockholm – grannar kommer liksom närmare inpå än i övriga Sverige och man kan känna sig instängd och uttittad, något som naturligtvis är oacceptabelt då det är ens hem man talar om. En lösning på detta problem kan dock vara något så enkelt som att använda sig av fungerande persienner – bor man i Stockholm så kan persienner faktiskt vara något som visar sig vara en absolut nödvändighet då man vill stänga ute omvärlden från sin egen sfär.

Människan behöver sina privata stunder, tillfällen som ger möjligheter att tänka och återhämta sig och genom att använda persienner så kan man skapa en sådan plats och sådana möjligheter i sitt eget hem. Detta till en billig penning och utan att det tar för mycket tid i anspråk heller – att byta eller installera persienner kan, helt enkelt, visa sig bli den bästa investering som en person boende i Stockholm någonsin har gjort.

Vem installerar persienner i Stockholm?

Det här med att ha fungerande persienner i sitt hem är något som, tack och lov, visat sig vara en sak som allt fler människor upptäcker och drar nytta av. I Stockholm och andra större städer finns det redan nu en massa företag som specialiserat sig på att dels installera och dels tillverka persienner som passar alla olika typer av bostäder och fönster som man kan tänka sig.

Persienner har helt enkelt blivit en intressant marknad och man ser numera att de görs i olika material, former och kommer i mönster som matchar kundernas specifika önskemål. I Stockholm kan alltså företag först ta fram persienner till en villa på Lidingö för att därefter under nästa dag jobba med att tillverka och installera persienner till ett nytt lägenhetshus i Solna – det finns numera inga gränser för hur man jobbar just med persienner och marknaden ligger öppen helt för kunden att bestämma. Det är alltså – om man nu bor i Stockholm – väldigt enkelt att få nya persienner installerade till sitt hus eller lägenhet, detta oavsett vilka typer av fönster man har eller i vilket material man vill dem gjorda i. Kunden bestämmer och företagen anpassar sig – där ser vi en väldigt stor skillnad mellan persienner i Stockholm och i mindre städer.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Boka en brandskyddsutbildning i Stockholm

Öka brandsäkerheten och medvetenheten på er arbetsplats med hjälp av en gedigen brandskyddsutbildning i Stockholm. Här får ni veta hur man kan arbeta förebyggande och släcka bränder.

Att vara medveten om de risker som finns på er arbetsplats är guld värt. Både för att kunna förebygga brandrelaterade olyckor och för att vara förberedd ifall en situation skulle uppstå. Beroende på vilken typ av verksamhet man jobbar i, kan brandrisken bottna i en mängd olika faktorer. Ibland kan det vara ouppmärksamhet, ofta kan det röra sig om ett elfel, men oavsett vilken orsaken är så måste ni veta vilka verktyg som finns till ert förfogande och hur ni använder dem. Med en brandskyddsutbildning i Stockholm får ni grundläggande kunskaper i hur man ökar brandsäkerheten på jobbet.

Praktiska övningar som ingår i brandskyddsutbildning.

Under en brandskyddsutbildning får man lära sig allt ifrån hur en brand kan utvecklas över tid och utrymningsövningar, till att släcka eld med brandfilt och brandsläckare. Utbildningen hjälper till att göra arbetsplatsen tryggare eftersom alla i arbetsgruppen har möjligheten att delta samtidigt och lär sig samma rutiner. Det går också att utse ett brandskyddsombud på arbetsplatsen som får i uppgift att kontrollera säkerheten på jobbet. Alla deltagare får ett diplom som visar att man deltagit i utbildningen och nu kan hantera en mindre brand. Att vara förberedd om en olycka inträffar kan både rädda liv och skydda värdefull egendom. Om ni inte redan gjort det, boka in er arbetsplats på en brandskyddsutbildning inom den närmaste tiden.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Fönsterrenovering i Stockholm för friska fastigheter

Fönsterrenovering i Stockholm är viktigt för både små och stora fastighetsägare. Vanskötta fönster gör att man riskerar fuktskador och försämrad ventilation och ljudisolering.

Vare sig du är stolt ägare av ett fritidshus i storleken lekstuga eller är fastighetsmogul med många och stora hus i miljonklassen har du samma problem och ansvar. Fönstren måste ses om och skötas.

Ska man vara riktigt krass ser det framför allt illa ut med fönster som är dåligt kittade och där färgen flagar. Man kan liksom se ögonen smalna och bli misstänksamma hos potentiella köpare eller hyresgäster. Kan det möjligen vara så att här finns problem, ser de ut att tänka. Fukt, ovilja att sköta fastigheten generellt? Vad kostar det att åtgärda och kanske byta fönstren?

Fönsterrenovering ger många goda effekter

Har man en fastighet i folkrika och biltäta miljöer är det lätt att förstå att gamla och gistna fönster gör att inomhusmiljön blir sämre. Ventilationssystem i topptrim kräver att också fönstren gör sin del av jobbet, och hyresgäster har en benägenhet att ogilla trafikbuller över en viss volym inomhus. Så, ta tag i problemen innan de blir större.

Vad brukar ingå i en fönsterrenovering? Finns det en standardplan som fungerar för både privatpersonen med lilla villan och fastighetsbolaget med många hyresfastigheter? Svaret är ja. Först behövs förstås en inspektion, men sedan är det bara att se glad ut och köra på. Metalldelar rostskyddas medan trädelar oljas och målas och fönstren får spaltventiler. Resultatet ger en bra och ventilerad inomhusmiljö med en klar utblick över omvärlden. Läs mer om fönsterrenovering på denna webbsida: fönsterrenoveringstockholm.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Sälja bil behöver inte vara svårt i Stockholm

Är det dags att sälja bilen? Behöver ni något nytt för att den gamla har gått sönder och gjort sitt? I Stockholm är det inte svårt att sälja bil. Man kan sälja bilen privat eller genom en bilfirma.

Ni har haft er bil i ungefär fem år. Nu känner ni att det är dags för en ny. Ni behöver dels en större bil eftersom familjen har vuxit på sistone, dels behöver ni också en bil som är fyrhjulsdriven. Din man är en fiskare av rang och behöver ha fyrhjulsdrift för att kunna klara av att dra båtkärran med båten på när den ska upp och ned i sjön. Ni behöver sälja er bil och gärna någonstans i Stockholm så att det hela kan gå snabbt och enkelt. Ni funderar över om ni ska välja en bilfirma att sälja bilen till eller om ni ska sköta det hela privat istället.

Gör en värdering för att sälja bil

För att få veta vad bilen är värd kan det vara bra att göra en värdering. Det kan man göra hos en bilfirma. På så vis får man veta vad man skulle kunna få ut för bilen vid en försäljning. Om man säljer sin bil till en bilfirma så vet man att man får ut det som bilen är värd. Det är lätt att bli lurad när man väljer att sälja sin bil privat. Det kan också vara mycket lättare att få bilen såld om man går genom en firma som säljer och köper in bilar. Läs mer om sälja bilen på denna hemsida: säljabilstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar

Boka frakt på ett nytt och mer ekonomiskt sätt

Det finns ett nytt sätt att boka frakt. Systemet bygger på samfrakt och är resurssparande och ekonomiskt fördelaktigt för alla parter. Det enda man behöver är att ansluta sig till tjänsten.

Helt i onödan går det massor av lastbilar tomma eller halvtomma på de europeiska vägarna eftersom de lämnat av last eller inte fyllt hela lastutrymmet.

Genom att samordna frakter och lastbilar kan man istället plocka upp last på vägen och på så sätt använda de resurser som finns på ett bättre sätt.

För lastbilsägaren blir det ju lönsamt eftersom bilarnas kapacitet utnyttjas bättre. För den som ska boka frakt är det också en fördel eftersom man kan anlita ett bil som är i närheten och på det sättet få ner priset istället för att vänta på att det ska komma en lastbil.

Man kan boka frakt med smartphone, läsplatta eller dator

Genom de digitala kartor som man får tillgång till när man ansluter sig som kund, kan man lätt se var närmaste bil är, hur mycket lastutrymme den har kvar och vart den är på väg.

Systemet fungerar i hela Europa och kan användas av alla åkare som väljer att ansluta sig. Det är baserat på GPS och det är lätt att få en överblick över de bilar som rör sig ute på vägarna.

Man kan boka direkt genom en förare som är i närheten och komma överens om priset för frakten. Systemet är bra för alla – det håller nere fraktpriserna och minskar CO2-utsläpp på hela den europeiska kontinenten.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Estetisk tandvård i Malmö ger dig ett nytt leende

Vill du förbättra dina tänder och ge dem ett nytt utseende? Då kan estetisk tandvård vara något för dig. Vare sig du vill göra tandblekning eller fylla i någon kant så kan man fixa det i Malmö.

Alltför många har idag ångest över sina tänder, ångest som resulterar i att man drar sig tillbaka, slutar träffa människor och blir mer försiktig. När man är ute är man noga med att dölja så mycket som möjligt av tänderna hela tiden. Inte le för stort utan bara öppna munnen precis nödvändigt. Så där ska ingen behöva ha det. Även fast man inte vill göra något åt det, så ska man inte behöva känna så. Men vill man göra något åt det så finns det bra hjälp att få genom estetiska tandvårdsbehandlingar i Malmö. Det är dit många vänder sig som vill förändra tänderna.

Estetisk tandvård kan få dig att må bättre

Vad du mår dåligt över med dina tänder är kanske inte detsamma som någon annan gör. En del tycker det är jobbigt att det blivit fläckar på tänderna, eller så är de inte alls så vita som man vill ha dem. Istället för att experimentera med något själv så går du till en tandläkarklinik och låter dem fixa det. Det finns kliniker som är specialiserade på just det estetiska av tänderna. De förstår hur viktigt det är att man mår bra och trivs med sina tänder. Ta kontakt med dem för vidare konsultation.

Publicerat den
Kategoriserat som Tandvård

Gör något åt barnens gnäll – ordna en lekvänlig trädgård

Barnen vill ha något kul i trädgården att göra. Ni vuxna är trötta på det eviga gnället. Vad gör ni då? Jo, ni skaffar en rejäl lekplats hemma i trädgården. Vad kan vara roligare än det?

Barnen tycker att baksidan av trädgården är så tråkig. Det gnälls och det gnälls över att det inte finns någonting roligt att göra. Sandlådan som ni tidigare byggt och gjort fin för barnen är inte alls särskilt intressant. De vill ha en riktig lekplats. För att slippa deras gnäll och för att trädgården ska få tillbaka lite liv igen kan det vara dags att fixa iordning den. Barnen får en fin och härlig plats att leka på och ni föräldrar får, ja, lite lugn och ro. Men vad behöver man ha för lekplatsutrustning? Kontakta en firma som är experter på lekplatsutrustning. De vet med all säkerhet vad de kan göra för er och barnen.

Lekfullt för både barn och vuxna

Det kan egentligen handla om vad som helst som skapar lite lek och glädje för barnen. Gungor till exempel. Men även landskap med klättervägg eller en rutschkana. En rutschkana är även rolig för större barn, och till och med för vuxna. Kanske ska ni satsa på en större modell av rutschkana så att ni också kan vara med barnen och leka då och då? För det är ju faktiskt så att man blir aldrig för gammal egentligen för att leka. Och vad kan väl vara roligare än att spendera lite ordentlig kvalitetstid med familjen?

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Bodelning vid separation eller skilsmässa

Ska ni separera och undrar hur en bodelning går till och vilka regler som gäller? Hur bodelningen ska göras beror på varför egendomen ska delas upp och om parterna har varit sambos eller gifta.

I en bodelning delar man upp den gemensamma egendomen mellan sambos eller makar och oftast görs detta i samband med en skilsmässa eller separation. Men den kan även göras i samband med ett dödsfall och kallas då bouppteckning. Det händer att man inte riktigt är överens om hur egendomen ska fördelas och då kan man behöva ta hjälp av en advokat som för ens talan så att fördelningen sker så rättvist som möjligt. Finns det ett äktenskapsförord eller ett samboavtal har detta inverkan på bodelningen, och även om man har ingått ett äktenskapsförord så är det långt ifrån säkert att man har full koll på dess innehåll. En advokat med erfarenhet av bodelningar kan regelverket väl och kan ge viktiga råd kring hur man kan gå vidare för att få det man har rätt till enligt lagen.

Viktigt att ett bodelningsavtal upprättas

Även om man är överens om hur bodelningen ska gå till och hur den gemensamma egendomen ska fördelas kan det vara bra att ta hjälp av en advokat specialiserad på familjerätt och bodelning. Detta eftersom det enligt lag måste upprättas ett ordentligt bodelningsavtal där det tydligt framgår hur egendomen ska fördelas mellan parterna. Ett bodelningsavtal gör det också omöjligt för någon av parterna att i efterhand komma med nya krav och ändringar. Bodelningsavtalet ska sedan registreras hos Skatteverket.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik