Vilka vi är

Vi som driver den här sidan är ett gäng kompisar som arbetar med olika saker. Sjuksköterskor, veterinärer, snickare, rörmokare, personlig tränare och jurist. Detta som ett litet axplock och exempel på de ämnen där vi verkligen kan skriva professionellt. Vilket är ett av målen med sidan: att erbjuda fakta baserat på vår utbildning och vår arbetslivserfarenhet.

Ett annat mål handlar om att spekulera och där vi själva kommer att skriva om det vi är intresserade av och som vi skulle vilja veta mer om. Där blir det inte lika mycket faktabaserad text, utan mer tankar och idéer.

Vi kommer även att skriva väldigt mycket om vardagsliv och om hur man löser olika dilemman som kan uppkomma inom familjen. Hur gör man med barn och skärmar? Hur ska man tänka gällande stress och hur får man egentligen ihop livspusslet?

Samtliga av oss har familjer och lång erfarenhet av hur livet kan pendla mellan eufori och ett djupare mörker. Det vill vi skriva om på ett mer ofiltrerat sätt och detta av den enkla anledningen att vi vet att de behövs. I en värld där människor tydligare bedöms efter prestationer och inkomst så kan det leda till att man mår sämre. Strävan efter perfektion är inte alltid av godo och med sociala medier så kan jämförelsen bli direkt orimlig: alla visar upp en fasad som saknar sprickor och man mår i det långa loppet sämre av detta. Vi ska ge tips om hur du kan reducera stress och bli mer tillfreds både med dig själv, med det du har och med det liv du lever.

Kort och gott: vi ska skriva om det mesta och plocka russinen ur livets kaka. Välkommen!