Kontorsstädning Stockholm – vanliga frågor

Kontorsstädning i Stockholm är en betydligt viktigare fråga än vad många företag tror. För vissa så handlar det om en utgift som man gärna blir av med. Genom att dra in på städningen – och exempelvis lägga över ansvaret på de anställda – så vill man spara pengar.

Det blir ofta tvärtom. Kontorsstädning i Stockholm kan nämligen påverka både trivsel och omsättning. Drar man in på den så skapas en sämre arbetsmiljö, ökad irritation i arbetsgruppen och därigenom också en sämre prestation. Utöver det så finns också tydliga samband mellan sämre kontorsstädning och antalet sjukdagar. Vilket är ganska logiskt sett till att bakterier frodas i smutsiga miljöer.

Här nedan ska vi, genom att svara på några vanliga frågor, ge dig lite mer information om kontorsstädning i Stockholm och förhoppningsvis få dig att inse varför det är en viktig fråga. Enligt följande:

Hur ofta ska kontorsstädning ske?

Det beror givetvis på hur pass stort kontor det handlar om – och vilka krav man ställer på renlighet. Åtminstone två kvällar i veckan bör man se till att det städas. Man kan även addera exempelvis punktinsatser i samband med olika kundbesök och viktiga möten. Ett tips rent allmänt är att lägga ett stort fokus på de gemensamma ytorna och på toaletterna.

Hur hittar jag rätt företag för kontorsstädning i Stockholm?

Var alltid noga med referenser innan du skriver ett avtal. Gällande avtalet så bör du även se över uppsägningstiden. Många företag blir nämligen bakbundna av att man har en lång sådan och sitter fast med en sämre partner för kontorsstädning i Stockholm än vad man borde göra. I övrigt: tänk på att dina behov är i centrum. Välj en partner som är kommunikativ och flexibel. Se även till att samma städare kommer varje gång. Dels ger det trygghet och dels ett effektivare jobb. Om städaren är sjuk så ska du informeras och ta ställning till om en ny städare ska komma.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ