Smidigt att gå till tandhygienist i Stockholm

För den som har bra tänder kanske det inte är viktigt att gå till en tandläkare. Istället kan möjligheten att gå till tandhygienist i Stockholm vara bättre.

Lena hade flyttat till Stockholm och hade en hel del saker att ta tag i innan hon kunde känna att hon riktigt var på plats. Det var inte första gången hon hade bytt stad så hon hade vanan inne, skulle man kunna säga. Därför gick allt ganska smidigt med endast några små hang-ups som snart var lösta.

En av de saker som hon brukade ta tag i först var att hitta en tandläkare hon kunde skriva in sig hos och gå till i framtiden. Det fanns några tandvårdskliniker i närheten av bostaden men hon hade inte riktigt kommit till skott ännu. Men det skulle det bli ändring på nu.

Kanske en tandhygienist räcker

Lena hade haft tandvårdsförsäkring så länge hon kunde minnas. Det var viktigt för henne för man visste inte när oturen var framme och man skulle behöva mera vård. Inte för att hon brukade ha hål i sina tänder. Något som förvånade alla hennes vänner som dessutom var mycket avundsjuka på henne som hade så fina tänder.

Hon undrade om det var möjligt att skriva upp att man endast behövde en tandhygienist. Då kunde denne gå igenom tänderna varje gång. Skulle tandhygienisten hitta ett hål kunde en tandläkare bokas in och ta hand om problemet. För visst vore det bättre att låta de som behövde tandläkare få de tiderna. De växte ju inte på träd precis.

Tandhygienist med kunskaper i bagaget

Det vore dessutom praktiskt då många kliniker lät sina tandhygienister ta hand om tandblekningar och lite annat som inte krävde en tandläkares kunskaper. Lena gillade både kaffe och rött vin vilket gav tänderna en mindre smickrande tandfärg så tandblekning brukade hon göra lite titt som tätt.

Hon hörde sig för bland kollegorna om vilken tandklinik som var bäst och alla svarade med samma klinik. Turligt var det kliniken som låg närmast hennes bostad så hon kontaktade dem och höll tummarna hårt för att de skulle få möjlighet att ta in en patient till. När hon ringde förklarade hon sina önskemål om tandhygienist och frågade om det var möjligt att önska det.

Be om tandhygienist verkade vara ett smart drag

De hade kontrollerat hennes journal och upptäckt att hon faktiskt hade otroligt bra tandstatus. Inte en lagning under de senaste tio åren vilket var mycket ovanligt. Det var logiskt att hon bara behövde en tandhygienist. Av den anledningen, att hon inte skulle behöva ta tid hos de redan pressade tandläkarna, kunde de ta in henne på kliniken.

Ett halvår senare fick hon en tid hos en tandhygienist i Stockholm. Besöket gick smidigt och det fanns som vanligt inget att anmärka på. Det enda var lite tandsten som tandhygienisten hade tagit hand om. Sedan sade hon att en ny kallelse skulle skickas till henne om cirka ett år. Lena sade adjö och lämnade kliniken nöjd med sitt val.