Tänk på detta när du anlitar en flyttfirma i Stockholm

Man kan inte bara tänka på priset när man anlitar en flyttfirma i Stockholm. Flyttfirman måste även vara pålitlig och ha skadeförsäkring och ordentliga fordon. 

Att bara ta hänsyn till priset när man anlitar en flyttfirma kan vara riskabelt. Detta eftersom de billigaste aktörerna ofta saknar försäkring. Då kan man inte få ersättning för skadat eller försvunnet flyttgods. En flyttfirma som erbjuder flytt till riktigt lågt pris är sällan professionell eller har ordentliga fordon. 

Inte sällan har de timanställd personal som får extremt dåligt betalt. Ska man anlita en flyttfirma är det därför viktigt att man försäkrar sig om att den är certifierad. Ett säkert kort brukar vara att anlita en firma som har varit verksam under en längre tid och som har bra referenser från tidigare kunder. 

Så packar en flyttfirma

En seriös flyttfirma kan också hjälpa till med packningen men vill man spara pengar packar man själv. Fast viktigt att tänka på då är att använda flyttkartonger av bra kvalitet och även slå in ömtåliga saker i skyddande bubbelplast eller liknande. Många flyttfirmor lånar ut flyttkartonger och säljer även förpackningsmaterial. Man kan till och med få det hemlevererat, vilket sparar massor av tid. 

Det är viktigt att man fördelar vikten jämnt i flyttkartongerna och att inte packa för tungt. Blir det fel kan flyttfirman bli tvungen att packa om vilket givetvis kostar extra. Tänk också på att märka kartongerna med innehåll samt vilket rum de ska placeras i. Är man osäker på hur man ska packa kan man fråga flyttfirman. 

Flyttfirma som erbjuder många flyttjänster

Konkurrensen mellan Stockholms alla flyttfirmor är stor och för att utmärka sig erbjuder vissa även andra tjänster i samband med flytt. Det kan vara hjälp med att tömma förråd och köra till återvinningen med sådant som inte ska med till den nya adressen. Men det är också vanligt förekommande att flyttfirman även kan hjälpa till med flyttstädningen. 

Andra mer vanliga flyttjänster är packning och nedmontering av möbler samt uppackning i den nya bostaden. Många flyttfirmor erbjuder även magasinering av bohag vilket kan vara bra om man måste flytta ut innan man får tillgång till den nya bostaden. Då slipper man dela upp bohaget och fråga vänner och familj om man kan få förvara det i deras förråd.

Ofta billigare att även överlåta flyttstädningen till flyttfirman

Vill man anlita en pålitlig flyttfirma i Stockholm gäller det att vara ute i god tid eftersom de bästa aktörerna snabbt blir fullbokade. Ju fler tjänster man köper av en och samma firma desto bättre pris får man vanligtvis. Att överlåta flyttstädningen till flyttfirman brukar därför vara billigare än att anlita en städfirma separat. 

Men priserna kan också variera mellan olika flyttfirmor vilket gör att det lönar sig att ta in flera offerter. Be att få offerten specificerad eftersom man då ser hur mycket de olika tjänsterna kostar och lättare kan välja bort sådant som inte är prisvärt. Glöm inte bort att man också kan använda sig av rot-avdraget.

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt