Dags att välja officepaket?

Med jämna mellanrum bör man uppgradera officepaketet och se över vilka alternativ som finns tillgängliga. Det handlar inte om att Microsoft försöker göra vinster på att kunderna ska uppgradera sig – det handlar om att moderna officepaket helt enkelt har mer att erbjuda och ger dig som användare en chans att följa med utvecklingen.

Behoven ändras i takt med tiden och det är extra viktigt då det kommer till just ett officepaket: ett äldre sådant kommer inte att ge dig en bråkdel av vad ett modernt kan göra.

Men, det handlar inte om att du måste köpa det största officepaketet och det absolut dyraste. Tvärtom: många kan klara sig riktigt bra med ett standardpaket och komma väldigt billigt undan genom detta. Oavsett dock så handlar det om att man först och främst måste identifiera de egna behoven. Hur använder du datorn och vad är absoluta måsten att ditt officepaket inkluderar?

Identifiera dina behov

Det är den viktigaste frågan att svara på i samband med att man ska köpa officepaket. Använder du din dator för spel, för jobb eller för studier – och behöver du stöd för exempelvis projektledning eller vill du bara ha verktyg för enklare ordbehandling. Det finns officepaket för alla typer av behov.

En annan fråga som du bör hitta svar på handlar om plattform och stöd. Vissa officepaket är inte kompatibla för exempelvis Mac eller Chrome. Läs på om detta innan så slipper du nesan i att stå med ett paket som inte passar för den plattform du använder.

Köp officepaket online

En annan sak att reda ut handlar om du vill ha abonnemang eller göra ett engångsköp? Väljer du det senare så är tipset att du köper online. Där kommer du att hitta riktigt bra priser och detta utan att det görs några avkall på service, support eller rådgivning.

Det senare är viktigt: du kan exempelvis öppna en chatt och starta en liten guide för att få hjälp både med att reda ut dina behov – och för att göra ett bra köp av officepaket som möter dessa.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt