En grön buske som doftar gott

Drömmen om en grön oas kan du bibehålla även när hösten kommer och alla löv faller av. För genom att använda dig av städsegröna buskar och växter kan du behålla insynsskyddet och grönskan.

Det finns en anledning till att så många har valt en thuja brabant som häckväxt eller solitär buske. För detta är en snabbväxande, städsegrön växt som dessutom doftar lite av clementin. När du väljer att plantera en eller flera buskar av thuja så har du genast tagit ett steg i rätt riktning, om du vill ha en grönska i trädgården hela året. Istället för nyfikna blickar från förbipasserande så fort som löven faller, kan du behålla insynsskyddet hela året. Och om du vill så kan du dessutom ta in några kvistar för att sprida grön glädje och en god doft även inomhus.

Från häck till krans

Om du vill ha en trädgård där du kan hitta allt material för ditt hem och hushåll så är det helt upp till dina egna val. Genom att skapa en örtagård med odling kan du få grönsaker, örter, frukt och bär. Du kan även plantera blommor som kan pryda vaser under hela sommarhalvåret. Och om du vill så kan du vara så pass kreativ att du även kan använda dig av städsegröna buskar och häckar för att göra kransar på vintern. För finns det något snyggare än en krans med rönnbär och äpplen på vintern? Eller en mjuk, väldoftande krans av thuja när julen knackar på dörren?